A A

Online afspraken maken

Het is de bedoeling dat u alleen een afspraak maakt met uw eigen huisarts of praktijkondersteuner, indien dit niet lukt dan graag contact opnemen met de praktijk. U kunt een afspraak maken voor de hieronder genoemde verrichtingen.

Online afspraak huisarts:

  • een gewoon consult (geen dubbel consult)

Online afspraak praktijkondersteuner:

  • Een controle afspraak

Mocht u een eerdere afspraak willen dan de aangeboden plekken, of wilt u een afspraak maken voor een andere verrichting dan hier boven genoemd, neem dan telefonisch contact op met de assistente. U krijgt van de gemaakte afspraak niet automatisch een bevestiging of herinnering, noteer de afspraak graag direct in uw agenda.

Voor een spoed afspraak dient u telefonisch contact op te nemen met het centrum.

Fysiotherapeuten

Alle fysiotherapeuten van gezondheidscentrum Ommoord staan geregistreerd in het KNGF kwaliteitsregister (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie).

Menno Bakker

Foto Menno

Fysiotherapeut, manueel therapeut (master), bewegingswetenschapper (drs.)

In 1996 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Vervolgens heb ik met veel plezier als fysiotherapeut gewerkt in Noorwegen. Nieuwsgierig naar de wetenschappelijke inzichten van het menselijk bewegen heb ik Bewegingswetenschappen (Universiteit Maastricht) gestudeerd en afgerond. Na twee jaar promotie-onderzoek, miste ik het contact met de patiënten en ben ik teruggekeerd naar de fysiotherapie. Naast fysiotherapeut ben ik sinds 2003 gespecialiseerd als manueel therapeut.
Als manueel therapeut ben ik gespecialiseerd in de diagnostiek en de behandeling van klachten van de gehele wervelkolom, schouder en heup, zoals;
– schouder- , elleboogklachten;
– hoge rugklachten (romp), rib- en borstpijn;
– lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen;
– heup- en bilklachten;
– nekklachten, in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
– duizeligheid bij het bewegen van de nek.
In mijn onderzoek en behandeling gebruik ik een combinatie van wetenschappelijke onderbouwde theorieën (evidence based) en mijn klinische ervaring (practice based) als manueel therapeut.
Door een analyse en behandeling van de gehele bewegingsketen, probeer ik uw klachten te verminderen of verhelpen. Uw hulpvraag is natuurlijk het uitgangspunt van de therapie en het hele behandelproces voer ik uit in samenspraak met u.
Behandeltechnieken die ik gebruik zijn, onder andere; mobilisaties/manipulaties gewrichten, drukpuntbehandeling spieren (myofasciale triggerpoint), tape ter ondersteuning spierfunctie (medical taping) en training van de bewegingscoördinatie (motor control) volgens Kinetic Control methode.

Jessica Boer

foto-jessica

Fysiotherapeut

In juli 2016 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeute aan de European School of Physiotherapy, onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam. Na 2 stageperiodes in het buitenland, heb ik mijn afstudeerstage gedaan in een particuliere praktijk in Rotterdam. Na mijn afstuderen ben ik direct gestart met een vakantiewaarneming. Vervolgens kwam er een plekje vrij in het Gezondheidscentrum Ommoord, waar ik nu sinds september jl werkzaam ben.

Binnen het vak vind ik het interessant om mensen zelf inzicht te laten krijgen in de klacht en het herstel daarvan. Waar mogelijk, probeer ik mijn patiënten actief te begeleiden middels oefentherapie

Rowan Coene

Foto Rowan

Fysiotherapeut, kinderfysiotherapeut i.o.

In juni 2011 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute aan de Hogeschool Leiden. Na mijn afstuderen ben ik direct begonnen met waarnemen in Gezondheidscentrum Ommoord. Sinds juli 2013 ben ik hier in vaste dienst werkzaam.
Ik vind het erg leuk en interessant om door middel van behandeling en begeleiding klachten aan het bewegingsapparaat op te sporen en op te lossen. Iedereen is uniek en daarom is het belangrijk om samen te werken aan uw herstel.
In 2014 ben ik gestart met de masteropleiding voor kinderfysiotherapie. Dit houdt in dat ik mij specialiseer in het onderzoeken en behandelen van kinderen van 0-18 jaar met o.a. fijne en/of grof motorische problemen. Bij baby’s en jonge kinderen kunt u denken aan een voorkeurshouding of een motorische ontwikkelingsachterstand.

Joke van Dop

Fysiotherapeut, master manueel therapeut, handtherapeut

In 1982 heb ik mijn opleiding tot fysiotherapeut afgerond aan de Hogeschool Rotterdam. Sinds 1990 werk ik in het Gezondheidscentrum Ommoord. In de tussenliggende jaren heb ik gewerkt in een praktijk in het centrum van Rotterdam en op de Rotterdamse Openluchtschool (school voor kinderen met een lichte lichamelijke beperking). Ook heb ik, samen met twee collega’s, 5 jaar een eigen praktijk gehad in Hellevoetsluis. In 1991 ben ik afgestudeerd als manueel therapeut op de SOMT in Amersfoort. In 2008 heb ik ook mijn Master Manuele Therapie behaald aan de SOMT. Ook heb ik de methode Mulligan mobilisaties gevolgd (een milde vorm van manuele therapie). Mijn interesse gaat vooral uit naar “Kinetic control”. Dit is een methode om zeer specifiek spieren te trainen bij blessures aan het bewegingsapparaat. Sinds 2016 ben ik ook handtherapeut.

Arthur Merkestijn

Foto Arthur     logo parkinsonnet             

Fysiotherapeut, geriatriefysiotherapeut

Ik ben in 1987 afgestudeerd. Tot 2009 heb ik in het verpleeghuiswezen gewerkt, waarna ik ben overgestapt naar de 1e lijns gezondheidszorg. Door mijn verpleeghuis achtergrond heb ik ruime ervaring opgedaan met de behandeling van centraal neurologische aandoeningen zoals CVA, Parkinson, ALS, MS en dementie. Ik heb ook veel ervaring met neurorevalidatie na CVA, alsmede orthopedische revalidatie na een nieuwe knie of een nieuwe heup.
Na mijn afstuderen ben ik een opleiding haptonomie gaan doen en heb ik mij verder gespecialiseerd in centraal neurologische aandoeningen. In 2010 ben ik afgestudeerd als geriatriefysiotherapeut.
In 2009 ben ik gaan werken bij Fysiotherapie Gezondheidscentrum Ommoord, omdat ik graag wilde gaan werken met thuiswonende ouderen en mijn ervaring wilde verbreden. Sindsdien werk ik hier met veel plezier.
Als geriatriefysiotherapeut ben ik gespecialiseerd in het behandelen van beweegproblemen, waarbij meerdere aandoeningen of problemen tegelijk een rol spelen en verlies van zelfstandigheid dreigt. In de praktijk zie je dat meestal bij ouderen, maar het komt zeker ook voor bij jongere mensen. Zo nodig werk ik daarbij nauw samen met andere zorgverleners.
Daarnaast train ik, in onze mooie fitness ruimte, veel met ouderen om de conditie en de kracht te verbeteren. Ik behandel, door de toenemende vergrijzing in Ommoord, ook steeds meer mensen die vaak vallen, waarbij het aardig is om te weten dat meer dan 1x/jaar vallen al echt te veel is.
Ik ben aangesloten bij het ParkinsonNet, Eerstelijns CVA Netwerk Rotterdam en het Geriatrie Netwerk ZWN.

Yvonne van Praag – Mosseveld

foto-yvonne

Fysiotherapeut, bekkenfysiotherapeut, kinderbekkenfysiotherapeut

Ik ben in juni 1987 afgestudeerd aan de SAFA in Amsterdam. Hierna heb ik volop in verschillende particuliere praktijken en verpleeghuizen waargenomen, waarbij ook waarneming in Gezondheidscentrum Ommoord. Sinds november 1989 werk ik in het Gezondheidscentrum Ommoord als algemeen fysiotherapeut.
Ik heb me in de loop der jaren verdiept in de therapie bij bekkenbodemproblematiek. Sinds 2008 ben ik geregistreerd als bekkenfysiotherapeut. Sinds eind 2015 volg ik de opleiding tot kinderbekkenfysiotherapeut.

Jolien van der Pol – Rijm

Fysiotherapeut, leefstijladviseur

In 2007-2008 heb ik stage gelopen in Gezondheidscentrum Ommoord. Een paar maanden later heb ik mijn diploma fysiotherapie behaald aan de Hogeschool Leiden. Vervolgens ben ik in juli 2008 begonnen met werken als fysiotherapeut in Gezondheidscentrum Ommoord. De eerste jaren was ik naast fysiotherapeut ook leefstijladviseur bij het project van Klacht naar Kracht. Dit was een project van de gemeente Rotterdam voor mensen met Diabetes Mellitus type 2, pre-diabeten en mensen met depressieve klachten.
Op dit moment ben ik werkzaam als algemeen fysiotherapeut, hierdoor zie ik patiënten met diverse klachten (van de enkel tot aan de nek, zwangere vrouwen met lage rug/bekkenklachten etc.) en begeleid ik een medisch fitnessgroep voor mensen met COPD-klachten. Mijn behandelingen probeer ik dusdanig te geven dat de patiënt thuis ook zelfstandig aan zijn herstel kan werken waardoor de klachten vaak sneller herstellen.

Victor Vermeulen

Fysiotherapeut

Ook mijn eerste kennismaking met Gezondheidscentrum Ommoord was tijdens een stageperiode van de opleiding fysiotherapie. Na de opleiding te hebben afgerond, ben ik gaan werken in een revalidatiecentrum gespecialiseerd in de behandeling van chronische bekken- en rugklachten. Daarnaast ben ik tevens een aantal jaren werkzaam geweest als instructeur in een fitnesscentrum. Na een vervolgens een uitstap in mijn loopbaan te hebben gemaakt, waarbij ik een paar jaar een managementfunctie heb bekleed bij een commercieel bedrijf, ben ik uiteindelijk met veel plezier teruggekeerd in de fysiotherapie en in Gezondheidscentrum Ommoord. In mijn fysiotherapeutische behandeling benader ik lichamelijke klachten zoveel mogelijk door middel van een actieve aanpak van oefen- en trainingstherapie, waarbij het krijgen van inzicht in eigen klachten voorop staat.

Gideon Bregman

De komende maanden zal Gideon Bregman waarnemen bij ons in de praktijk.

Stagiaires

Van augustus 2017 t/m februari 2018 is Debora Keus onze stagiair. Ze volgt de opleiding fysiotherapie in Leiden.

Er zijn in onze praktijk ook stagiaires aanwezig. Zij lopen stage in de praktijk onder supervisie van gediplomeerde fysiotherapeuten.